HOME   THERAPIE  THERAPEUT   TARIEF   TIPS   CONTACT

 

Martine Jongenelen

Ik ben geboren in 1967. Van jongs af aan ben ik geboeid door mensen. Ik schreef vanaf mijn elfde dagboeken vol, vanuit een verlangen mijn eigen gedrag en het gedrag van mijn zussen en ouders te begrijpen. Ik ontdekte dat er altijd een laag onder de buitenlaag zat, een laag die het gedrag stuurt, maar daarin niet per se zichtbaar is. Ik noemde het ‘het onderwaterscherm‘, zoals het scherm dat je indertijd kon oproepen op je computer (WP 5.1 met de Alt+F3-toets) waarin je kon zien welke commando’s je de computer gegeven had.

Het ‘onderwaterscherm’ in mensen heeft me altijd geïntrigeerd. Ik heb dan ook verschillende therapieën gevolgd, veel cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gedaan en Onderwijskunde en Psychologie gestudeerd.
Sinds 2000 heb ik een eigen praktijk. Van 2003-2005 heb ik bij het Atma-instituut in Amersfoort een opleiding Hypnotherapie gedaan. De laatste jaren heb ik bijscholingen gedaan in voorouderregressies en hypnotherapie bij kanker en heb ik een readingopleiding gevolgd en een opleiding Transactionele Analyse (TA). Voor meer informatie over deze opleidingen, zie Tips. Ik vind eigenlijk alles op het gebied van persoonlijke ontwikkeling interessant, zowel het reguliere als het alternatieve. Het onderzoek houdt nooit op!

Ik vind dat ik een heel mooi vak heb: mensen begeleiden om de blik naar binnen te richten, zichzelf met zachte ogen aan te kijken en daar dan meer liefde en meer vrijheid te ontwikkelen. Toch is het niet altijd een zacht proces; het gaat vaak gepaard met angst en boosheid en verdriet. Ik vind het echter een prachtig proces. Het is de weg terugvinden naar je zelf, naar wie je ten diepste bent. Terug naar je kern en je basis, en van daaruit opnieuw, echter en waarachtiger, de wereld in.

Van mij mag je verwachten dat ik je daar liefdevol bij begeleid. Ik ben een warme, informele therapeut. Ik hou van echtheid en humor. Als je wat meer wilt lezen over hoe cliënten mij als therapeut ervaren kun je verder lezen onder de knop testimonials.

 

Mijn visie op therapie is dat alles heelt waar je liefdevol naar kijkt. De kunst is om de weggestopte pijnlijke stukken uit het donker naar het licht te halen en er je liefde naar toe te sturen. Zo ontwikkelen we ons als liefdevolle mensen en nemen al doende onze eenzame kinddelen mee die we leren dragen en koesteren.