HOME   THERAPIE  THERAPEUT   TARIEF   TIPS   CONTACT

 

Therapie

Als je je bij mij aanmeldt beginnen we met een kennismakingsgesprek. Daarin luister ik naar de reden die je hebt om therapie te willen. Ik kijk of ik iets voor je kan betekenen, en zo ja, wat. Sommige mensen vinden het het fijnst om te praten, anderen willen liever voelen of ervaren. We kijken wat het beste bij jou en je vraag past. En we voelen of het klikt: een belangrijke voorwaarde voor succesvolle therapie. Voor testimonials, klik hier.

Ik werk met verschillende therapievormen, zoals het inzichtgevende gesprek, Hypnotherapie, RET, The Work, Voice Dialogue, Lichaamswerk en Transactionele Analyse. Hieronder geef ik uitleg over deze vormen.

De basis is het inzichtgevend gesprek: Praten over hoe en wanneer je probleem ontstaan is. Begrijpen waar je klacht vandaan komt geeft vaak een heleboel handvatten en kan soms het grote verschil maken tussen ergens door geleefd worden of ergens mee leven.

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van trance en hedendaagse technieken. Trance is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met je eigen gedachten of gevoelens bezig bent. Iedereen kent wel zo’n toestand uit eigen ervaring, bijvoorbeeld:
• zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen
• dagdromen, waardoor je zo in je innerlijke wereld bezig bent dat je omgeving vervaagt.

Zo’n ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Hypnose is een soortgelijke ervaring. Je blijft je wel bewust van het hier en nu, maar je kunt tegelijkertijd goed contact maken met je onderbewuste.
Trance, zoals die in hypnotherapie wordt gebruikt, kun je bereiken door zittend in je stoel, of liggend op een matras, je ogen te sluiten en je naar binnen te richten. Sommige mensen hebben daar moeite mee en hebben wat meer begeleiding nodig om er te komen. Dan help ik met ontspanningsoefeningen en suggesties.
In trance kun je makkelijk contact maken met je onderbewuste. Dat is prettig, want in je onderbewuste zitten allerlei herinneringen en overtuigingen opgeslagen waar we ons niet bewust van zijn, maar die ons wel sturen. Zo kun je bijvoorbeeld met je hoofd wel bedenken dat je liefde waard bent, maar toch in het dagelijks leven stress ervaren in relaties omdat je op basis van oude ervaringen de conclusie getrokken hebt dat je geen liefde waard bent. Door in trance contact te maken met je onderbewuste overtuigingen en herinneringen, en daar bewust een verandering in aan te brengen, kun je in de grond iets veranderen aan de manier waarop je in het leven staat.
Hypnotherapie kan je helpen je diepste overtuigingen te leren kennen, en je diepste wensen. Je leert contact te maken met je gevoel en met je intuïtie. 
Hypnotherapievormen waar ik mee werk zijn:
• Regressie: in trance ervaringen uit je jeugd verwerken
• Voorouderregressie: in trance contact maken met je voorouders en al doende familiepatronen doorbreken

Meer informatie over Hypnotherapie en haar toepassingen vind je op www.hypnotherapie.nl

Daarnaast werk ik regelmatig met oefeningen uit:

De Rationeel Emotieve Therapie (RET)/Cognitieve Therapie/The Work van Byron Katie: Therapievormen die je helpen ontdekken hoe je gedachten je gevoelens beïnvloeden
De Voice Dialogue. Hierbij werk je met de verschillende ‘deel-persoonlijkheden’ die we in ons hebben, zoals bijvoorbeeld je interne criticus of je innerlijk kind.
Het Lichaamswerk. Via je lichaam en ademhaling kun je leren je lijf en geest tot rust te brengen. Maar je kunt je lichaam en ademhaling ook inzetten om emoties  te ontladen en te verwerken
De Transactionele Analyse. Een methode die je helpt om je bewust te worden van de communicatie tussen jou en anderen.

Bovendien werk ik bij tijd en wijle met boeken: om te lezen, om oefeningen uit te doen. Bij tips vind je meer informatie over de boeken waar ik mee werk.Begeleiding bij kanker (ook voor partners)

Als kanker wordt ontdekt is dat meestal een enorme schok. Je wordt je ineens bewust van je sterfelijkheid en je krijgt vaak een heleboel keuzes op je bord wat de behandelingsmogelijkheden betreft. Over het algemeen is het een emotionele achtbaan waar je van de ene dag op de andere in belandt. Ik begeleid kankerpatiënten vanuit de gedachte dat iedere situatie in je leven je iets te bieden heeft, hoe moeilijk ook. Ik help je op zoek te gaan naar de betekenis die je ziekte voor jou kan hebben. We onderzoeken welke onderliggende overtuigingen je gezondheid ondersteunen, en welke niet. Ik begeleid je in het verwerken van emotionele pijn en in het verminderen van stress.
Ook voor partners van kankerpatiënten kan het heilzaam zijn zich te laten begeleiden. Zij hebben een belangrijke steunfunctie in het ziekteproces, maar hebben tegelijkertijd hun eigen behoeften en emoties om mee om te gaan. Het kan fijn zijn om een plek te hebben waar je even alle aandacht krijgt voor jouw proces.
Bij Tips vind je een aantal boeken over kanker die mij erg geïnspireerd hebben.